Om OR-79

OR-79 blev stiftet april 1979. Initiativtageren var Henrik Pors, der på det tidspunkt havde godt gang i adskillige gymnastikhold uden for skoletid, med skolens elever, sammen med sin kone Marianne.

Der var stor opbakning fra såvel elever, forældre, lærere og skolens dengang bestyrer Christian Lund.

Formålet med foreningen var at styrke interessen for sunde fritidsinteresser og fremme et godt samarbejde og kammeratskab på skolen. Alle med tilknytning til skolen kunne optages som medlemmer.

Det var interessen for gymnastikken og nogle dygtige ledere, der var grundlaget for foreningen, og det tiltrak mange elever, der var på et højt niveau.
OR-79 arrangerede også gymnastik opvisning i Otterup Hallerne en del år, hvor der også var gæstehold fra Vojens og Odense Amts Repræsentationshold, og Skeby Gymnastikforening.

Samtidig med OR-79 voksede som organisation mente man, at der ikke kun skulle være tilbud om gymnastik, for der var også andre, der gerne ville aktiveres. Der har gennem årene været mange forskellige tilbud som f.eks. fiskeklub, drama, skakspil, kunst, OR(79)ginalerne, judo, pokèmon, foto og meget mere. I gymnastiksalen hænger 4 billedtæpper, som et hold i OR-79 har syet.

Fra midten af 1990erne faldt deltagerantallet på gymnastikholdene, og flere hold blev nedlagt. Til gengæld blev der oprettet judo hold, som havde stor tilgang. Judo var med til stævner og OR-79 fik en del medaljer med hjem. Herunder DM-guld. Da gymnastiksalen blev for lille til træningen, rykkede man videre til Otterup Hallerne.

Efter nogle år ønskede judoafdelingen at danne deres egen klub.

En anden aktivitet, der tiltrak mange, var Pokêmon. Holdene deltog i turneringer og der blev endda afholdt turnering på landsplan. Hold fra OR-79 deltog bla. til Danmarksmesterskab i nogle år.

Foreningen i dag

Vores historie fortalt i billeder (pdf)

I de sidste sæsoner har aktivitetstilbuddene været Linedance og Patchwork.

2004 startede vi Linedance med 47 dansere den første gang. Året efter kom der 86 dansere og vi måtte dele holdet op, så vi dansede to gange om ugen på 4 hold. I dag danser vi på 2 hold.

2008 startede ”Otterup Quilterne” med patchwork. Der var en flok damer, der manglede mere plads, og gerne ville være en del af foreningen. Damerne mødes en gang ugentlig, hvor de hygger sig og udveksler idéer. De tager også på inspirationsture rundt i landet.

Foreningen er altid åben for nye tiltag, så hvis der en nogle, der sidder inde med energi og lyst til at være leder for en aktivitet, er de velkomne til at henvende sig til foreningen.

Program for sæson 2023/2024

Alle ledere arbejder, som det altid har været, frivilligt og ulønnet.

Vi er glade for det gode samarbejde, vi har med Otterup Realskole.                                   

Ellen Karstensen, formand for OR-79

ellen.karstensen@gmail.com