Om OR-79

OR-79 blev stiftet april 1979. Initiativtageren var Henrik Pors, der på det tidspunkt havde godt gang i adskillige gymnastikhold uden for skoletid, med skolens elever, sammen med sin kone Marianne.

Der var stor opbakning fra såvel elever, forældre, lærere og skolebestyrer Christian Lund.

Formålet med foreningen var at styrke interessen for sunde fritidsinteresser og fremme et godt samarbejde og kammeratskab på skolen. Alle med tilknytning til skolen kunne optages som medlemmer.

Det var interessen for gymnastikken og nogle dygtige ledere, der var grundlaget for foreningen, og det tiltrak mange elever. Der var et højt niveau.
OR-79 arrangerede gymnastik opvisning i Otterup Hallerne en del år, hvor der også var gæstehold fra Vojens og Odense Amts Repræsentationshold, og Skeby Gymnastikforening.

Man mente ikke, at det kun skulle være tilbud om gymnastik, for der var også andre, der gerne ville aktiveres, og der har gennem årene været mange forskellige tilbud som f.eks. fiskeklub, drama, skakspil, kunst, ORginalerne, judo, pokèmon, foto, familieaftner og meget mere. I gymnastiksalen hænger 4 billedtæpper, som et hold i OR-79 har syet.

Fra midten af 1990erne faldt deltagerantallene på gymnastikholdene, og flere hold blev nedlagt. Til gengæld blev der oprettet judo hold, som også havde stor tilgang. Judo var med til stævner og fik en del medaljer med hjem. Herunder DM-guld. Salen blev for lille til deres træning, og de rykkede om i hallen. Efter nogle år, ønskede judoafdelingen, at danne egen klub.

En anden aktivitet, der tiltrak mange, var Pokèmon. De deltog i turneringer og afholdt også selv turnering for med deltagere fra andre klubber. De havde deltagere med til Danmarksmesterskab nogle år.

Foreningen i dag:

Vores historie fortalt i billeder (pdf)

I de sidste sæsoner har aktivitetstilbuddene været Linedance og Patchwork.

2004 startede vi Linedance. Det var meget populært, der kom 47 dansere den første gang. Året efter kom der 86 dansere og vi måtte dele holdet i op, så vi dansede to gange om ugen på 4 hold. I dag danser vi på 2 hold.

2008 startede ”Otterup Quilterne” med patchwork. Der var en flok damer, der manglede mere plads, og gerne ville være en del af foreningen. Damerne mødes en gang ugentlig, hvor de hygger sig og udveksler idéer. De tager også på inspirationsture rundt i landet.

Foreningen er altid åben for nye tiltag, så hvis der en nogle, der sidder inde med energi og lyst til at være leder for en aktivitet, er de velkomne til at henvende sig til foreningen.

Program for sæson 2022/2023

Alle ledere arbejder, som det altid har været, frivilligt og ulønnet.

Vi er glade for det gode samarbejde, vi har med Otterup Realskole.

Ellen Karstensen, formand for OR-79

ellen.karstensen@gmail.com